Pankom protiv Vikiliksa

Izvor: Vesti-online.com, 23.Avg.2012, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pankom protiv Vikiliksa

Dva slučaja, jedan sa Zapada, drugi sa Istoka, mogli bi simbolično da nam stvore sliku današnjeg sveta. Društva punog licemerja i nedoslednosti u kojem je više od utiska da što više ima "slobode govora" to se istina manje razaznaje. Krenimo redom.

 

Tri devojke iz ruske pank grupe Pusi rajot, osuđene su na dve godine zatvora zbog huliganizma koji je u njihovom konkretnom slučaju podrazumevao izvođenje perfomansa za oltarom u hramu Hrista Spasitelja protiv autoritarnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << režima Vladimira Putina, kako se to politički korektno kaže.

Teško je dokučiti, a da se ne uhvatiš u zamku zavere obaveštajnih službi, zašto su baš one dospele u centar svetske pažnje budući da su protesti protiv Kremlja i čoveka koji ga već duže od deceniju oličava u poslednje vreme i česti i žestoki. Tek, devojke su postale glavni adut Zapada protiv neposlušnog i tvrdoglavog Putina. Džaba što formalno nisu odgovarale zbog "pank molitve", već zbog blasfemije, unapred je osuđen na propast svaki pokušaj da se gomila zgroženih demokrata razuveri da na delu nije tortura dirigovanog pravosuđa koja priziva zloglasne gulage.

Spiska slavnih koji su stali u odbranu proskribovanih devojaka ne bi se postideo ni režiser olimpijske ceremonije. Od Pola Makartnija, Madone preko Peti Smit i Bjork, do anonimnih volontera, koji su na trgovima svojih lepih prestonica protestovali, noseći kapuljače i natpis "Sloboda za Pusi rajot". Sve se, dakle, uklapa u već dobro skrojenu sliku Putinove Rusije na Zapadu - mlade Ruskinje buntovnog duha šalju u radni logor jer su se drznule da okaljaju lik i delo ruskog diktatora.

Da Putin nije bio kagebeovac mogli bi se i upecati u ovaj stereotip. Samo neko politički neiskusan mogao bi da trenira strogoću i uteruje strah preko devojaka koje su se prethodno "proslavile" priredbama kao što je guranje smrznutih pilića u vaginu ili gađanjem zaposlenih u Mekdonaldsu živim mačkama! Upravo je blasfemija kada se bizarnost njihovih protesta stavlja u ravan disidentstva jednog Solženjicina, a i to se pokušava preko "slobodnih" analitičara.

Ali dosta o lepim Ruskinjama, hajdemo malo na nežnog Asanža. Sudbina osnivača Vikiliksa i pored toga što je stao na rep moćnoj aždaji nikako da izazove solidarisanje svetske elite, pa ni značajnijeg dela medija.

Kolege na Zapadu su u njegovom slučaju baš "analitične". Racionalno pristupaju analizi na koje sve načine bi Asanž mogao da bude prošvercovan iz ambasade Ekadora, zemlje koja mu je dodelila azil. Da li će šmugnuti u prtljagu sa diplomatskom oznakom ili će progutati tajni napitak Džejmsa Bonda i učini se da bude nevidljiv cariniku Njenog veličanstva.

Retko ko da podseti da je optužnica za silovanje u Švedskoj protiv Australijanca na klimavim nogama i da je izvesno da će Stokholm biti samo prolazna stanica za njegovo izručenje SAD, te da je na videlo osvanula navodna Asanževa seksualna agresija tek kada je Vikiliks pustio na hiljade tajnih depeša američkih diplomata. Depeša u kojima smo samo dobili potvrdu kako Stejt department sa prezirom i uvredljivim komentarima gleda na ostatak sveta, i ništa više. Dakle, autentičnost njihovih sadržaja niko nije demantovao, ali drznik mora da se kazni, za naum svima koji bi se u budućnosti drznuli da svetu objave da je "car go".

Toliko je Asanž postao trn u oku Vašingotnu da ćemo možda na delu videti urušavanje međunarodnih konvencija koje garantuju eksteritorijalnost stranih ambasada. Ako bi se desilo da Englezi provale u ambasadu Ekvadora i Asanž, kao osvedočeni "terorista" preko Švedske završi u Gvantanamu, verujem da bi lov na "vešca" Putina bio još žešći i sa još seksepilnijim Ruskinjama u prvim borbenim redovima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pankom protiv Vikiliksa

Izvor: Vesti-online.com, 23.Avg.2012

Dva slučaja, jedan sa Zapada, drugi sa Istoka, mogli bi simbolično da nam stvore sliku današnjeg sveta. Društva punog licemerja i nedoslednosti u kojem je više od utiska da što više ima "slobode govora" to se istina manje razaznaje. Krenimo redom... ..Tri devojke iz ruske pank grupe Pusi rajot,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Nemačkim Pussy Riot imitatorima preti trogodišnji zatvor (video)

Izvor: Popboks, 24.Avg.2012, 11:40

Troje nemačkih imitatora benda Pussy Riot moglo bi da bude osuđeno na tri godine zatvora, posle optužnice koju je protiv njih podigla katolička crkva.

Nastavak na Popboks...

Pristalicama Pusi Rajot preti do tri godine zatvora

Izvor: Vostok.rs, 24.Avg.2012

24.08.2012. - Katolička crkva je podnela tužbu protiv aktivista, koji su organizovali podršku osuđenim članicama grupe Pusi Rajot za vreme nedeljne mise u Kelnskoj katedrali, piše The Local...Dvojica muškaraca i devojka mogu biti pozvani na odgovornost za narušavanje javnog mira i slobodnog ispovedanja...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.