Panciri sleteli na Batajnicu

Izvor: B92, 22.Feb.2020, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Panciri" sleteli na Batajnicu

Prvi deo isporuke od šest naručenih sistema "Pancir S1" koje Srbija nabavlja od Rusije stigla su na batajnički vojni aerodrom "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović"

Time je Srbija postala jedina zemlja u regionu koja poseduje ovaj moderni PVO sistem.

Kako navode izvori Sputnjika, "Panciri" su dopremljeni ruskim transportnim avionom "An-124 Ruslan".

Sporazum između Srbije i Rusije za nabavku jedne baterije "Pancira", koju čini šest sistema, zaključen je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prošle godine.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin potvrdio je da je na batajnički aerodrom "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" danas iz Rusije dopremljen prvi deo sistema protivvazdušne odbrane "Pancir S1".Vulin je ocenio da nabavkom defanzivnog naoružanja, "jedinog takvog u regionu", Srbija nastavlja sa jačanjem svoje odbrambene moći i uvećanjem potencijala odvraćanja.

"Na ovaj način dodatno se snaži naša sposobnost da budemo i ostanemo vojno neutralni, što je temeljno bezbednosno opredeljenje vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, naše Vlade i Skupštine", naveo je Vulin a prenelo Ministarstvo odbrane.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Sputnjik": Pancir S1 iz Moskve poleteo za Srbiju

Izvor: Blic, 22.Feb.2020

Avion "An-124 „Ruslan"“, registarskih oznaka RA-82038 poleteo je danas sa moskovskog aerodroma "„Vnukovo“", a u njemu se nalaze prva dva od šest sistema za protivvazdušnu odbranu „Pancir S1“, koje Srbija nabavlja od Rusije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.