Pajtić: Hoćemo pravednu Srbiju

Izvor: Mondo, 19.Mar.2016, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Hoćemo pravednu Srbiju

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je da će se ta stranka zalagati da prestane nepravda prema građanima Srbije i da Srbija postane pravedna.

Foto: logo

On je na predizbornom skupu u Vranju rekao da će u pravednoj Srbiji znanje, struka i nauka voditi glavnu reč, nagrađeni biti oni koji uče i znaju, a kažnjavaju oni koji kupuju diplome i prepisuju doktorate.

"U pravednoj Srbiji mladi su zaposleni, a poslodavci porezom motivisani >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da ih zapošljavaju. U pravednoj Srbiji prvo se naplaćuju veliki dugovi pa onda mali, građani su bezbedni,  a kriminalci strahuju", rekao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, u takvoj državi policija i obaveštajne agencije štite građane i državu, a kultura i umetnost se poštuju i neguju.

"U pravednoj Srbiji mediji su slobodni i odgovorni, novinarstvo je ponovo poštovana i ugledna profesija", kaže Pajtić.

Prema njeghovim rečima, da bi se postgla pravedna Srbija, potrebno je da tri četvrtine građana glasa protiv aktuelne vlasti na predstojećim izborima.

"Zato vas molim da tiho i odlučno izađete na izbore. Niko od nas nema pravo da sebe i svoju porodicu ugrozi sa još četiri godine bede i poniženja", ocenio je Pajtić.

Istovremeno, on je upitao čelnike Srpske napredne stranke (SNS) koga to Srbija pobeđuje, kako govore u svojim javnim nastupima.

Prema njegovim rečima, Srbija ne pobeđuje u svetu jer je "sedma najbednija ekonomija na svetu i četvrta najtužnija zemlja na svetu, dok je Vlada među 10 najnesposobnijih na svetu".

Pajtić je rekao da je Srbija jedna od najsiromašnijih zemalja Evrope i ekonomski najslabijih u regionu, o čemu govore niske plate i penzije i odlazak mladih u inostranstvo.

Pajtić smara da su poraženi građani Srbije koji su "učili škole i završavali zanate, vredni i pristojni, oni koji poštuju zakone i plaćaju račune, koji hoće da žive od svog znanja i rada".

"Svim građanima koji gube, ta bahata "Srbija koja pobeđuje poručuje samo jedno: baš nas briga!", rekao je Pajtić.

Kako kaže, oni teraju profesore da ćute pred plagijatorima i kupcima diploma, stručnjake da slušaju amatere i neznalice.

"Babić nas uči srpskom jeziku, pozorišta i galerije su na prosjačkom štapu, Rističević nas uči poštenju, a Gašić rodnoj ravnopravnosti, novinari moraju da kleče, a kriminalci daju deci autograme. E zato ćemo da ih kaznimo", rekao je Pajtić.

Lider demokrata ocenio je ; su ovi izbori prilika da oni budu kažnjeni, jer bi još četiri godine "tih ljudi" na vlasti vratilo Srbiju u robovlasnički sistem.

"Ako hoće izbore - mi smo spremni. Srbija jedva čeka da se oslobodi dahija. Pre dve godine su uspeli da prevare Srbiju, hajde sada da vidimo rezultate. Šta su uradili za građane Srbije? Prvo to, jer javnost ne zna", reko je Pajtić.

Pajtić je postavio pitanje gde je otišlo 10 miliona evra za koje se zemlja zadužila, kako je potrošen novac za odbranu od poplava, šta piše u preostala tri ugovora o prodaji JAT-a, u menadžerskim ugovorima u Železari Smederevo.

"Dok desnom rukom neprestano pokazuju na DS, misle li građani šta rade levom. Kada kažu da je potrebno jedinstvo, misle na prošlost, pokornost i jednoumlje. Neće moći", kaže Pajtić.

"Sve što vam Srbija duguje, vratiće Vam DS, zaključčuje Pajtić.

;

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Pajtić: Sve što vam Srbija duguje, vratiće vam DS

Izvor: B92, 19.Mar.2016

Vranje -- Predsednik DS Bojan Pajtić izjavio je da će se ta stranka zalagati da prestane nepravda prema građanima Srbije i da Srbija postane pravedna...On je na predizbornom skupu u Vranju rekao da će u pravednoj Srbiji znanje, struka i nauka voditi glavnu reč, nagrađeni biti oni koji uče i znaju,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.