PSG: Primer funkcionerske kampanje

Izvor: RTS, 30.Sep.2019, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSG: Primer funkcionerske kampanje

Pokret slobodnih građana (PSG) saopštio je da poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića radnicima "Gradske čistoće" predstavlja "klasičan primer funkcionerske kampanje", koja je, navode, odredbama više zakonskih propisa strogo zabranjena u pravnom sistemu Srbije.
U saopštenju PSG-a ističe se da se "briga o radnicima ne iskazuje kupovinom jeftinih političkih poena, obilaskom sa sve kamerama, tapšanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << po ramenu i nošenjem bureka".
"Dovoljno je, a verujemo da bi radnici širom Srbije bili mnogo zadovoljniji, da im se na sistemski način urede primanja i uslovi rada", ukazuje PSG.
Dodaje se da radnici kojima je predsednik odneo burek prema Posebnom kolektivnom ugovoru primaju dnevno 250 dinara na ime naknade za troškove ishrane, odnosno manje od 200 dinara kada se od te sume odbije porez.
"Zbog toga predsednikov burek, imajući u vidu cene u Srbiji, za radnike sve više postaje misaona imenica", poručio je PSG.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.