PROŠLA GODINA IZJEDNAČILA REKORD SA 2005. KAO NAJTOPLIJA

Izvor: Kurir, 12.Jan.2011, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROŠLA GODINA IZJEDNAČILA REKORD SA 2005. KAO NAJTOPLIJA

VAŠINGTON - Prošla godina je po temperaturama vazduha bila najtoplija otkad se vodi evidencija, pri čemu je izjednačen rekord postignut 2005, saopštio je danas američki Nacionalni centar za klimu.

Prema podacima tog Centra, prosečna temperatura vazduha u svetu je 2010. bila za 0,62 stepena Celzijusa viša u odnosu na prosek, jednako kao i 2005. godine, prenela je agencija AP.

Stručnjaci za klimu su sve zabrinutiji oko činjenice da globalne temperature rastu tokom proteklih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sto godina. Većina naučnika to objašnjava rastom emisije gasova koje u vazduh ispuštaju industrije i motori koji koriste benzin.

U odvojenom izveštaju je Globalna istorijska mreža za klimatologiju danas saopštila da je 2010. bila godina sa najobimnijim padavinama dosad. Količina kiše i snega se, ipak, značajno razlikuje širom sveta, podsetili su naučnici.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.