Izvor: B92, 09.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"PRIVATNICI NEZAKONITO PRODAJU KABLOVSKI PROGRAM"

Beograd -- Vlasnici kablovskih televizija nezakonito i neovlasceno koriste telefonsku infrastrukturu Telekoma "Srbija" i trazimo od nadleznih organa da zastite gradjane od prevara privatnika, izjavio je clan ekspertskog tima sindikata Telekoma "Srbija" Tihomir Zivanovic.

"Glavni krivci za 'hajduciju' oko posla nelegalnog razvoja kablovske televizije su drzavni organi koji ne sprovode zakon", rekao je Zivanovic. On je ocenio da postoji "spona" odredjenih ljudi u preduzecu Telekom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Srbija" i privatnika koji gradjanima uzimaju novac za kablovsku televiziju. On je rekao da je za razvoj kablovske televizije odgovorna Vlada Srbije koja prodaje koncesiju i da drzava trpi stetu time sto privatnici ne placaju drzavi svoje obaveze. Prema recima Zivanovica, tako instalirani kablovski program moze biti iskljucen, a gradjani ce jedino moci da tuze privatnike koji su im uzeli novac. Zivanovic je rekao da postoji oko 50 privatnika koji neovlasceno prodaju kablovski program i oko 100.000 korisnika. Zivanovic je rekao i da je za infrastrukturu Telekoma "Srbija" nadlezna Direkcija za rezidencijalne klijente i pretplatnicke mreze kao i Ministarstvo za saobracaj i telekomunikacije Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.