Izvor: B92, 10.Dec.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIBLIZAVANJE STAVOVA DOS I SNP U VEZI SA HAGOM?

Beograd, Podgorica -- Savezni ministar pravde Savo Markovic nagovestio je u izjavi za B92 da je doslo do priblizavanja stavova SNP-a i DOS-a oko usvajanja Zakona o saradnji sa Haskim tribunalom i da je neophodno sto pre usvojiti taj zakon u saveznom parlamentu: "Mislim da se stanovista u tom smislu pomjeraju u pozitivnom pravcu i da ce naredni dani ili naredne nedjelje dati odgovor na to pitanje. Koji su ti konkretni pokazatelji ja ne bih mogao sad da kazem, ali siguran sam da ce neki zakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o saradnji sa Haskim tribunalom, bilo kao okvirni, na saveznom nivou, posle toga bi republike imale pravni osnov za donosenje republickih zakona, vrlo brzo ce uslijediti. To vrlo brzo treba shvatiti vrlo rastegljivo, ja ne govorim o nedelju dana, niti o nekom mjesecu...", rekao je savo Markovic.

Portparol Socijalisticke narodne partije Crne Gore Dragan Koprivica tvrdi, medjutim, da SNP ne odustaje od svojih principijelnih stavova.

"Ja mogu samo da vam kazem da su stavovi SNP-a odavno poznati, i da tu nema sta da se dodaje. Mi jesmo za saradnju sa Medjunarodnom zajednicom i sa Haskim tribunalom, ali ne po onim stavkama po kojima se podrazumeva isporucivanje nasih gradjana Haskom tribunalu, zastupajuci tezu da sudski proces za eventualne optuzbe treba da se sprovodi na teritoriji SRJ i u okviru nasih sudova", rekao je Koprivica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.