Izvor: B92, 09.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREKID ODNOSA SA UNMIK-OM I KFOR-OM

Beograd -- Predstavnici politickih partija Srba sa severa Kosova, nevladinih organizacija i udruzenja doneli su odluku o prekidu odnosa sa UNMIK-om i KFOR-om dok se iz zatvora ne oslobodi Slavoljub Jovic koga su uhapsili pripadnici medjunarodnih snaga. Oslobadjanje Jovica zatrazio je i sef koordinacionog centra za Kosovo Nebojsa Covic na sastanku sa sefom UNMIK Mihaelom Stajnerom i komandantom KFOR generalom Marselom Valentenom: "Zao nam je sto se sve to dogodilo i mi smo apelovali i na predstavnike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srpske nacionalne zajednice da se situacija stabilizuje i smiri, ali takodje trazimo i dobili smo obecanje od UNMIK-a i KFOR-a da ce i oni biti vrlo pazljivi. Dobija se jedna ruzna slika kad pogledate Kosovo - najveca koncentracija Srba je u severnoj Mitrovici i Strpcu i neko stalno prica kako problemi na Kosovu postoje na ta dva mesta.

Fakticki mozete da steknete pogresnu sliku - ako imate Srbe, imate probleme; ako nema Srba, nema problema. Problem severne Mitrovice se mora resavati dijalogom, a da bi se on resio mora se definisati status severne Mitrovice", rekao je Covic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.