POSLE 100 GODINA: Srušen stadion Atletik Bilbaoa

Izvor: Kurir, 31.Jul.2013, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLE 100 GODINA: Srušen stadion Atletik Bilbaoa

Prva utakmica na novom stadionu biće odigrana 24. avgusta u drugom kolu Primere između Atletika i Osasune

Legendarni stadion Fudbalskog kluba Atletik Bilbaoa "San Mames" srušen je u sredu, a na tom mestu biće izgrađen stambeno-poslovni kompleks, dok je novi stadion "iznikao" na mestu gde je nekada bio sajam.

Za njegovu izgradnju potrošeno je 220 miliona evra, kapaciteta je 53.332 mesta i prva utakmica biće odigrana 24. avgusta u drugom kolu Primere između >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Atletika i Osasune. Na starom "San Mamesu" Atletik je igrao tačno sto godina.

Baskijci su treći najtrofejniji klub u Španiji, iza Reala i Barselone, sa osam osvojenih titula prvaka države i 23 pehara u Kupu.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

POSLE 100 GODINA: Srušen stadion Atletik Bilbaoa

Izvor: Dzungla.org, 31.Jul.2013

Prva utakmica na novom stadionu biće odigrana 24. avgusta u drugom kolu Primere između Atletika i Osasune OpširnijeKurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.