POLOVINA HAŠKIH OSUĐENIKA IZDRŽALA KAZNE

Izvor: Kurir, 11.Feb.2011, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLOVINA HAŠKIH OSUĐENIKA IZDRŽALA KAZNE

ZAGREB - Gotovo polovina haških osuđenika, 18 godina od osnivanja Haškog tribunala, već je izdržala svoje zatvorske kazne, piše Nacional.

Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije do sada je pravosnažno osudio ukupno 64 osobe za ratne zločine počinjene u ratovima, a njih 31 izdržalo je kaznu i pušteno je na slobodu.

Među njima je i osam od 13 hrvatskih državljana, osuđenih za zločine počinjene tokom rata u BiH, navodi Nacional.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Na izdržavanju kazne po evropskim zatvorima trenutno je 25 osuđenika, a u pritvoru Haškog tribunala je još pet njih, koji posle izricanja pravosnažne presude, čekaju na prebacivanje u neki od zatvora.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Haški tužioci traže kazne od preko 200 godina za Prlićevu grupu

Izvor: Southeast European Times, 12.Feb.2011, 00:31

11/02/2011..HAG, Holandija -- Tužioci Haškog tribunala za ratne zločine u četvrtak (10. februara) su tražili zatvorske kazne u trajanju do 40 godina po optuženom, za bivšeg lidera bosanskih Hrvata Jadranka Prlića i pet drugih optuženika u istom procesu, koji se terete za zločine nad Muslimanima....

Nastavak na Southeast European Times...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.