PJER MIREL: REFORME PRAVOSUĐA U CG IMPRESIVNE

Izvor: Kurir, 29.Apr.2011, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PJER MIREL: REFORME PRAVOSUĐA U CG IMPRESIVNE

PODGORICA - Direktor u Evropskoj komisiji za zapadni Balkan Pjer Mirel ocenio je danas da su u crnogorskom pravosuđu ostvarene "impresivne reforme".

"Nije reč samo o reformama, već sam impresioniran načinom na koji se sprovode", rekao je Mirel u razgovoru sa potpredsednikom Vlade Crne Gore i ministrom pravosuđa Duškom Markovićem. Mirel je, kako je preneseno iz Markovićevog kabineta, pohvalio "širok i otvoren dijalog" koji postoji između crnogorske vlade, parlamenta i nevladinog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sektora.

Marković je Mirela upoznao sa dinamikom aktivnosti Vlade Crne Gore i istakao da će biti sve učinjeno da se otklone izazovi u primeni reformi. Najavljeno je osnivanje zajedničkog istražnog tima Crne Gore i EU, koji će se baviti finansijskim istragama, a istaknut je i značaj organizovanja radionice o reformi antikorupcijskog institucionalnog i informativnog okvira u Crnoj Gori.

Sagovornici su razgovarali i o mogućnostima bržeg dolaska do potrebnih dokumenata za raseljene osobe u Crnoj Gori, da bi njihov status bio pravno rešen.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.