Izvor: B92, 06.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PILOTI JAT-A ODUSTALI OD STRAJKA

Beograd -- Startna plata svih pilota Jugoslovenskog aerotransporta koji mesecno imaju do 40 sati leta iznosice ubuduce 4.100 nemackih maraka, rekao je u cetvrtak uvece agenciji Beta generalni direktor JAT-a Predrag Vujovic. On je naveo da je taj dogovor postignut u cetvrtak na pregovorima izmedju predstavnika Kompanije i Sindikata. Prema recima generalnog direktora JAT-a, vrednost svakog sata leta preko 40 sati utvrdjivace se na osnovu prometa i prihoda Kompanije svakog meseca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Zadatak Kompanije ostaje da obezbedi maksimalno angazovanje svih pilota koje imamo na svojim ili na nekom tudjem avionu", rekao je Vujovic.

Prema njegovim recima, JAT do sada nije obezbedjivao posao pilotima na tudjim avionima, niti je ucestvovao u njihovim prihodima iz tog posla.

"Do sada su oni takve poslove nalazili sami i zadrzavali pravo da se u JAT vrate kada hoce", rekao je Vujovic. Nakon dogovora piloti JAT-a odustali su od strajka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.