Ozi Ozborn na Ušću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2012, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ozi Ozborn na Ušću

BEOGRAD -

Slavni Ozi Ozborn večeras predvodi spisak izvođača druge večeri muzičkog festivala "Belgrade Calling" na Ušću.

Frontmen benda "Black Sabbath" dolazi prvi put u srpsku prestonicu i to sa prijateljima, dok njegov tim broji više od 40 osoba, koji opremu dovoze u sedam velikih šlepera.

Postava benda koja će sa Ozbornom izvesti neke od kultnih pesama iz njegove solo karijere, ali i sve najveće hitove grupe "Black Sabbath" ima sedam članova među kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je i slavni gitarista Sleš.

Osim originalnog člana grupe "Black Sabbath", basiste Gizera Batlera, i dvojice velikih majstora gitare, Sleša i Zaka Vajlda, sa harizmatičnim Ozbornom sviraće i članovi njegovog benda - basista Rob Blasko Nikolson, gitarista Gas Dži, klavijaturista Adam Vejkman i bubnjar Tomi Klufetos.

Zanimljivo je da je Klufetos došao u Ozijev bend da bi zamenio bubnjara Majka Bordina, koji se u međuvremenu vratio u matični bend "Faith No More" čiji nastup sledi već sutradan 29. juna.

Na listi pesama su hitovi grupe "Black Sabbath" u čijem će izvođenju umesto obolelog gitariste Tonija Ajomija učestvovati njegov sledbenik u svetu najboljih gitarista - Sleš.

Bravure Zaka Vajlda publika će moći da čuje iste večeri i u njegovom matičnom bendu "Black Label Society", posle kojih na scenu izlazi "The Cult", dok se Vajld priprema za nastup sa Ozbornom.

Drugo veče festivala otvoriće norveški blek metal bend "Satyricon", nakon kojih nastupa jedan od najpoznatijih metal bendova "Paradise lost", koji će na Ušću predstaviti predstojeći album "Tragic Idol".

Poslednji, prema novoj satnici, objavljenoj na sajtu festivala, nastupa makedonski sastav "Sanatorium".

Do sada je, prema podacima organizatora, za drugo veče festivala prodato više od 10.000 ulaznica, a u "Avalon produkciji" očekuju oko 15.000 posetilaca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ozi Ozbor večeras na Ušću

Izvor: OkRadio.rs, 28.Jun.2012

Slavni Ozi Ozborn večeras predvodi spisak izvođača druge večeri muzičkog festivala "Belgrade Calling" na Ušću.Frontmen benda "Blek Sabat" dolazi prvi put u srpsku prestonicu i to sa prijateljima, dok njegov tim broji više od 40 osoba, koji opremu dovoze u sedam velikih šlepera.    Postava...

Nastavak na OkRadio.rs...

“Faith No More” i “Sisters of Mercy” večeras na Ušću

Izvor: S media, 29.Jun.2012, 08:35

Grupe “Faith No More”, “Public Image Limited” i “The Sisters of Mercy” zvezde su treće večeri muzičkog festivala “Belgrade Calling”, koji se održava na Ušću. Popularni rokeri iz San Franciska - "Faith No More", predvođeni basistom Bilijem Guldom, posle dve decenije pokusaja da...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.