Ovo su najtraženije IT studije u regionu

Izvor: B92, 21.Sep.2018, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su najtraženije IT studije u regionu

Profesije iz oblasti informacionih tehnologija i elektronskog poslovanja već dugi niz godina daleko su iznad drugih kako po mogućnosti zaposlenja, tako i po visini zarade. Ovakav trend navodi sve veći brucoša da izaberu obrazovanje baš iz ovih oblasti.

Budući IT stručnjaci i ove godine prepoznali su Visoku školu ITS kao najbolji izbor. I pored velikog interesovanja, ITS je ostala jedina privatna visokoškolska ustanova u Srbiji na kojoj je prijemni ispit eliminacionog karaktera, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što predstavlja potvrdu znanja budućih IT stručnjaka, ali i dokaz poverenja koje je ITS izgradila u više od deceniju rada. Veliko interesovanje dovelo do formiranja lista čekanja

ITS godinama nosi titulu najtraženijih IT studija u regionu, a interesovanje budućih brucoša premašuje upisnu kvotu. Izrazita potražnja za pojedinim programima dovela je do formiranja lista čekanja.

Kako bi sebi obezbedili najbolje studije i najsavremenija znanja, budući studenti trebalo bi da razmišljaju unapred, da se prijave na vreme i što pre počnu sa pripremom za prijemni ispit, kako ne bi morali da čekaju narednu godinu i izgube dragoceno vreme.

„Kada dođu kod nas, studenti su već dosta upoznati sa onim što ITS nudi, čuli su preporuke od bivših studenata ili detaljno istraživali. I tu su sa jasnom željom da jednog dana postanu uspešni IT stručnjaci. A brojka od preko 90% uspešnih studenata za prethodnih 11 godina najbolje govori o tome zašto smo sigurni da će u tome i uspeti”, kaže dr Bojan Ristić, direktor ITS-a. Savremene studije 21. veka

ITS predstavlja jedinstvenu privatnu visokoškolsku ustanovu iz oblasti informacionih tehnologija u Srbiji. Locirana je u Tehnološkom centru kompanija Comtrade i LINK group, što budućim IT stručnjacima nudi jedinstvenu priliku za napredak i rad u najvećem IT centru u ovom delu Evrope. Studenti mogu odabrati jedan od četiri najaktuelnija programa osnovnih studija: Informacione tehnologije, Računarsku multimediju, Elektronsko poslovanje, Informacione sisteme, kao i master strukovne studije iz informacionih tehnologija. Diploma kojom krunišu svoje obrazovanje svrstava ih u red cenjenih IT stručnjaka i regionalnih lidera.

Profesorski tim ITS-a neprestano prati trendove i promene u razvoju računarskih nauka i usklađuje ih sa nastavnim planom i programom. Nova dostignuća u sferi informacionih tehnologija omogućavaju studentima da dobiju najsavremenija znanja i veštine po najvišim svetskim standardima.

Takođe, ITS se može pohvaliti jednim od najmodernije opremljenih prostora. Savremeno uređen amfiteatar sa 200 mesta sadrži multimedijalne table, a studentima je na raspolaganju više od 20 računarskih laboratorija sa 487 laptop računara, od čega su čak 66 Apple računari. Master studije – nadogradite svoja IT znanja

Novost na ITS-u, od ove godine, jesu i akreditovane master strukovne studije iz informacionih tehnologija. Master na ITS-u pruža širok spektar IT veština na celokupnom procesu projektovanja, izrade i implementacije softvera i podiže dosadašnja znanja na viši akademski nivo.

Nastavak obrazovanja obezbediće vam visokokvalitetna znanja i veštine iz najaktuelnijih IT oblasti današnjice. Posebno je zanimljivo to što su master studije ITS-a koncipirane tako da ih možete upisati nakon završenih fakulteta različitih profila i pružaju vam mogućnost da nadogradite svoja IT znanja i uđete u krug najtraženijih stručnjaka današnjice. Čak 92,86 odsto uspešnih diplomaca

Bez dileme, ITS ima statistiku kojom se ne može pohvaliti nijedna druga visokoškolska ustanova. Čak 92,86% diplomaca ITS-a postiglo je uspeh nakon studija: 85,44% njih se odmah zaposlilo u struci, a 7,42% nastavilo dalje obrazovanje i usavršavanje.

Za više informacija posetite www.its.edu.rs ili pozovite 011/40-11-216 i proverite da li je preostalo još neko mesto na najtraženijim IT studijama u regionu!

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.