Otvorena prodavnica odeće na kilo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2009, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena prodavnica odeće na kilo

VARAŽDIN - Dve košulje, kupaće gaće i još ova majica... koliko je to, 700 grama? Idem onda da izaberem još dve kratke majice, pa da zaokružimo na kilogram, rekao je student Ivica prodavačici u novootvorenoj prodavnici u hrvatskom gradu Varaždinu, u kojoj se odeća prodaje - na kilo.

Prodavnica, otvorena ovih dana, odmah je privukla pažnju prolaznika neobičnim oglasom na ulazu. Na njemu piše da kilogram odeće u ponedeljak stoji 130 kuna (oko 1.650 dinara), u utorak 110, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sredu 90, četvrtak 70, petak 50, a u subotu 40 kuna, objavio je zagrebački "Večernji list" .

Poslovođa Duje Babić objašnjava da se u kilogram odeće može "smestiti" šest muških kratkih majica, dva para farmerki ili pet sukanja.

"Prvo što ljudi pitaju je zašto je svaki idući dan u nedelji kilogram jeftiniji", kaže Babić i objašnjava da je odgovor jednostavan - radnja se svakog ponedeljka opskrbi sa otprilike 6.000 odevnih predmeta. U subotu je stoga u ponudi ono što se nije prodalo.

"Ako pronađe dobre pantalone utorak, kupac može da reskira i čeka subotnju cenu, ali velika je mogućnost da se do tada pantalone prodaju", objašnjava poslovođa "radnje na kilo" i dodaje da ni to nije problem, jer u ponedeljak opet stiže nova garnitura.

Babić, koji je iz Splita, navodi da slične radnje već postoje u tom gradu, Zadru i Makarskoj. On negirao da je odeća koja se prodaje u varaždinskoj radnji iz Kine, navodeći da njegov dalji rođak, koji je došao na ideju o "prodavnici na kilo", uvozi odeću iz Nemačke, Engleske i Belgije.

Reč je o novoj robi, koja ostane kao višak proizvođačima i velikim preprodavcima, ali i ima i polovne odeće.

"U Evropi to funkcioniše. Svaki veći grad ima ovakvu trgovinu", kaže Babić i dodaje da se planira širenje i na druge delove Hrvatske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.