Osuđen Naser Orić

Izvor: RTS, 24.Jun.2009, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđen Naser Orić

Bivši komandant Armije Bosne i Hercegovine u Srebrenici Naser Orić osuđen na dve godine zatvora zbog ilegalnog posedovanja oružja i eksplozivnih naprava. Orić uhapšen u oktobru prošle godine.

Opštinski sud u Sarajevu osudio je danas na dve godine zatvora Nasera Orića, bivšeg komandanta Armije Bosne i Hercegovine u Srebrenici, zbog ilegalnog posedovanja oružja i eksplozivnih naprava, ali ga je oslobodilo optužbe za krivično delo iznude.

Sud je saopštio da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Orić kriv za nedozvoljeno držanje oružja, ali da optužbe koje ga terete da je iznudio 240.000 konvertibilnih maraka od jedne porodice, nisu mogle da se dokažu.

Orić je uhapšen u oktobru prošle godine, tri meseca pošto je Haški tribunal odbacio presudu donetu protiv njega 2006. godine.

Orića je Haški tribunal osudio za ratne zločine po jednoj tački optužnice na dve godine zatvora za indirektnu odgovornost za smrt sedam i mučenje 11 srpskih zarobljenika u periodu od 1992. do 1993. godine.

Kasnije, nakon žalbe na presudu, Orić oslobođen i proglašen nevinim, što je izazvalo veliko negodovanje u srpskoj javnosti koja je i prvu presudu smatrala sramno blagom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naseru Oriću dve godine zatvora

Izvor: Mondo, 24.Jun.2009

Opštinski sud u Sarajevu oslobodio je Nasera Orića optužbe za krivično delo iznude, dok je za nedopušteno i neovlašćeno držanje oružja osuđen na dve godine zatvora.

Nastavak na Mondo...

Oriću dve godine zatvora

Izvor: B92, 24.Jun.2009

Naser Orić (FoNet, arhiva)..Sarajevo -- Nekadašnji komandant Armije BiH u Srebrenici Naser Orić osuđen je u Sarajevu na dve godine zatvora zbog neovlašćenog posedovanja oružja... Kod Orića je policija 2008. godine našla vatreno oružje i municiju čija nabavka nije dozvoljena građanima. U izrečenu...

Nastavak na B92...

Oriću dve godine zatvora zbog oružja

Izvor: Blic, 25.Jun.2009, 09:30

Sarajevo - Ratni komandant bošnjačkih snaga u Srebrenici Naser Orić (42) osuđen je juče pred Opštinskim sudom u Sarajevu na dve godine zatvora zbog nelegalnog posedovanja oružja. Istom presudom oslobođen je optužbi za iznudu 240.000 KM i pretnje bračnom paru Okanović i Hodžić...Obrazlažući...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.