Oružari za pregovore

Izvor: RTS, 22.Feb.2012, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oružari za pregovore

Oko 70 radnika kragujevačke fabrike "Zastava oružje" provelo je drugu noć u filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Oni, kako kažu, za sada neće blokirati celu zgradu, jer žele da pregovorima dođu do rešenja.

Drugu noć zaredom radnici fabrike "Zastava oružje" u Kragujevcu proveli su u zgradi Fonda, gde su juče blokirali treći sprat na kojem su finansijske službe. Oni su jutros odustali od najavljene blokade cele zgrade, jer žele da daju prednost pregovorima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Oružari u pismu predsedniku Vlade Mirku Cvetkoviću traže da pošalje kompetentne pregovarače koji mogu da reše njihov problem, jer oko 2.000 zaposlenih u "Zastava oružju" nema overene zdravstvene knjižice od 1. januara ove godine zbog neplaćenih doprinosa u prethodnoj godini.

Juče oko 13 časova radnici su zaključali finansijsku službu zdravstvenog Fonda u Kragujevcu, pošto su zaposleni prethodno napustili kancelarije.

Ministarstvo ekonomije spremno je da uplati četiri miliona dinara na ime prve rate doprinosa radnicima fabrike "Zastava oružje", a fabrika da doplati još 500.000 dinara, potvrdio je RTS-u direktor filijale Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja u Kragujevcu Predrag Petaković. Tako bi zdravstvene knjižice radnika bile overene u naredna tri meseca.

Predstavnici Republičkog fonda kažu da zakon ne dozvoljava overu knjižica na šest meseci, već da je overa moguća na tri meseca, ali tek pošto se uplate obaveze za doprinose bar za jedan mesec.

Prema podacima Uprave prihoda, fabrika "Zastava oružje" na ime doprinosa duguje više od milijardu dinara.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.