Oronuloj kući preti urušavanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2014, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oronuloj kući preti urušavanje

Gledaoci su nam ukazali na još jedan urbanistički problem koji je vidljiv u skoro svim delovima Novog Sada.

Ovoga puta u ulici Miše Dimitrijevića broj 31 nalazi se oronula kuća koja, kako smatraju građani koji su nam se obratili, može svakog trenutka da se uruši i pritom nekoga povredi.

A na susednom placu, odnosno broju 29 jeste plac koji se polako pretvara u divlju deponiju.

Kako su nam ranije ukazivali u građevinskoj inspekciji, vlasnik je dužan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da održava objekat i vodi računa da je bezbedan, kako za boravak u njemu, tako i da ne ugrožava bezbednost okoline. Inspekcija jedino može da zabrani boravak u trošnom objektu, a vlasniku izda rešenje da ga sanira. Međutim, građevinski inspektori upravo tu nailaze na veliki problem, a to je pronalaženje vlasnika. Mnoge od njih ne zanima njihova imovina, jer žive u inostranstvu ili su u toku imovinsko – pravni odnosi, pa se ni ne zna ko je zapravo vlasnik.

U ovom konkretnom slučaju, na dva placa u Miše Dimitrijevića trebalo je još pre osam godina da bude izgrađena stambena zgrada, ali investitor to nikada nije uradio, iako je stanove prodao.

Kako su nam napisali u mejlu, gledaoci ne znaju ni gde se on nalazi i sumnjaju da će zgrada ikada biti izgrađena.

Podsećamo da se prošle nedelje veliki deo krova Slovačkog kulturnog centra obrušio na trotoar i na sreću tada niko nije povređen, ali bi u ovom slučaju nadležne gradske institucije trebalo da odreaguju bez obzira na to što je u pitanju privatno vlasništvo i što vlasnika očigledno ne zanima objekat koji ugrožava bezbednost građana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.