Oprez: I danas tropske temperature u Srbiji do 37 stepeni

Izvor: S media, 22.Jun.2012, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez: I danas tropske temperature u Srbiji do 37 stepeni

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo, od sredine dana u severnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima očekuje se ređa pojava lokalnih pljuskova i grmljavina, a moguće su lokalne nepogode sa gradom.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, duvaće vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, jutarnja temperatura od 14 do 25 stepeni, u južnom Banatu do 28, najviša dnevna od 31 do 37 stepeni.

U Beogradu se očekuje sunčano >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i veoma toplo, posle podne ređa pojava lokalnih pljuskova i grmljavina. Vetar slab i umeren, južni i jugoistocni, jutarnja temperatura oko 25, najviša dnevna oko 34 stepena.

Izgledi vremena za narednih sedam dana: U subotu promenljivo oblačno i svežije, uz lokalne pljuskove i grmljavinu, severni i severozapadni vetar.

Zatim, u nedelju i pocetkom sedmice očekuje se ređa pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavina, a od sredine sedmice opet sunčano i toplo.

Sredinom sedmice, u četvrtak i petak veoma toplo, sa maksimalnom temperaturom u većini mesta znatno iznad proseka za ovo doba godine - od 32 do 37 stepeni celzijusa. U jugozapadnim, zapadnim i severnim krajevima lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Moguce su i lokalne nepogode sa gradom.

(Tanjug)

Foto: Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.