Oppo N1 u Evropu stiže 10. decembra

Izvor: B92, 04.Dec.2013, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oppo N1 u Evropu stiže 10. decembra

Kineski Oppo smatra kako je vreme za inovaciju – i to njihovu. Kompanija je predstavila novi smartfon pod nazivom Oppo N1, a posebnosti ovog uređaja se kreću od rotirajuće kamere do posebnog mobilnog operativnog sistema nazvanog Color OS. Dodatna opcija je koriščenje CyanogenModa, a u Evropi bi trebalo da bude dostupan od 10. decembra.

N1 je 5,9-inčni uređaj solidnih karakteristika. Krasi ga IPS ekran FullHD rezolucije sa 377ppi. Po svemu sudeći je korišćeno Synapticsovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rešenje ekrana osetljivog na dodir, do sada poznato s Nokijinih Lumia pametnih telefona.

Unutar plastičnog kućišta debljine svega devet milimetara nalazi se 16GB ili 32GB prostora za skladištenje (bez microSD opcije), 2GB radne memorije i Qualcommov Snapdragon 600 čip (četiri Krait CPU jezgra na 1.7GHz uz Adreno 320 GPU). Masa od 213 grama postaje još jasnija kada se spomene da se u uređaju nalazi baterija kapaciteta 3610mAh.

Kamera od 13-megapiksela (s f/2.0 optikom) se nalazi na rotirajućem delu uređaja, a kompanija tvrdi kako je mehanizam u stanju da izdrži punih 100 hiljada okretanja bez ikakvih problema. Tu je još posebno razvijeni Fujitsu čip za obradu fotografija i mogućnost ručne ekspozicije do osam sekundi.

Samo područje zadnje strane uređaja ispod rotirajućeg mehanizma je osetljivo na dodir, što bi po kompaniji trebalo da olakša upravljanje sadržajem ovog ogromnog uređaja.

Operativni sistem Color OS za osnovu ima Android 4.2, a korisnici će moći da odaberu i CyanogenMod.

OPPO N1 smartphone će koštati 599 dolara u SAD-u i 449 evra u Evropi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oppo N1 u Evropu stiže 10. decembra

Izvor: B92, 04.Dec.2013

Kineski Oppo smatra kako je vreme za inovaciju – i to njihovu. Kompanija je predstavila novi smartfon pod nazivom Oppo N1, a posebnosti ovog uređaja se kreću od rotirajuće kamere do posebnog mobilnog operativnog sistema nazvanog Color OS. Dodatna opcija je koriščenje CyanogenModa, a u Evropi bi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.