Opera Isidore Žebeljan osvojila Austrijance

Izvor: Blic, 21.Jul.2013, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opera Isidore Žebeljan osvojila Austrijance

Na otvaranju jednog od najznačajnijih svetskih muzičkih festivala, Festivala u Bregencu, u sredu, 17. jula, premijerno je izvedena kompozicija Isidore Žebeljan „Zujte strune“, metamamorfoza na teme iz Mocartove „Čarobne frule“, za simfonijski orkestar.

Kompozicija je nastala kao porudžbina Festivala u Bregencu, a premijerno su je izveli Bečki simfoničari i dirigent Pol Danijel. Na svečanom otvaranju festivala prisustvovala je celokupna politička elita Austrije: >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << austrijski predsednik Hajnc Fišer, kancelar Verner Fajman, ministarka kulture Klaudija Šmid, kao i predstavnici crkvenog i vojnog vrha zemlje.

Žebeljan pozdravljena je burnim ovacijama publike, čije oduševljenje deli i kritika u austrijskoj štampi. Festival u Bregencu je drugi značajni svetski festival, koji je ove godine otvoren kompozicijom Isidore Žebeljan - u junu je to bio Siti of London Festival.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Isidora Žebeljan oduševila predsednika Austrije

Izvor: Kurir, 21.Jul.2013

Srpskom akademiku poklonili se prvi čovek Hajnc Fišer, kancelar Verner Fajman i ministarka kulture Klaudija Šmid..Srpkinji odao priznanje ceo državni vrh Austrije!..Na otvaranju jednog od najznačajnijih svetskih muzičkih festivala u Bregencu premijerno je izvedena kompozicija Isidore Žebeljan...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.