Opada stopa smrtnosti u Holandiji

Izvor: B92, 22.Maj.2020, 13:30

Opada stopa smrtnosti u Holandiji

Stopa smrtnosti u Holandiji bila je prošle sedmice niža od prosečne, saopštio je Zavod za statistiku, dok smrtnost od korona virusa u zemlji opada.

Statistički zavod Holandije naveo je da je bilo 2.850 smrtnih slučajeva u sedmici koja se završila 17. maja, što je za oko 200 manje nego što bi se očekivalo u ovo doba godine, preneo je Rojters.

Podaci iz prethodne sedmice usledili su nakon povećanog broja smrtnih slučajeva prethodnih sedmica zbog pandemije koronavirusa.

Nacionalni institut za zdravlje je saopštio da je u Holandiji registrovano 5.775 slučajeva kovid 19.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iran otvara firme i vjerske i kulturne institucije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Maj.2020, 13:03

Iran je danas, 23. maja, počeo sa otvaranjem firmi, vjerskih i kulturnih institucija ublažavajući restrikcije uvedene zbog širenja korona virusa, javlja agencija Rojters. Muzeji i istorijske lokacije biće otvoreni sutra u vrijeme početka obilježavanja Bajrama kojim se završava ramazanski post,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.