Oglasio se Nestorović

Izvor: B92, 27.Okt.2020, 21:27

Oglasio se Nestorović

Pulmolog Branimir Nestorović kaže da bi gledajući podatke iz Švedske ovaj talas koronavirusa trebalo da se završi u decembru.

Nestorović je rekao da je virus kovid 19 trebalo da nestane tokom leta kada inače respiratorni virusi nestaju.

"Poslednji podaci govore da je smrtnost od kovida malo viša ili ista kao kod sezonskog gripa sem u rizičnim populacijama. Smanjenost kretanja je dovela do manje smrtnosti u saobraćaju, ali je nešto povećalo smrtnost od malignih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oboljenja. Ukupna smrtnost je u većini zemalja nepromenjena", rekao je Nestorović za Blic.

Na pitanje da li bi trebalo uvesti nove mere, Nestorović je rekao da to zavisi od rizika po pojedinu populaciju u društvu.

"Nerizične populacije treba da paze na svoje kontakte sa rizičnim populacijama, smatram da mladi između sebe ne treba da imaju ograničenja" kazao je on.

Na pitanje zašto je napustio Krizni štab, odgovorio je da je to zato što se nije slagao s odlukama koje su donošene poslednjih meseci.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.