Odbrambeni memorandum Priština-Podgorica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2010, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odbrambeni memorandum" Priština-Podgorica

PODGORICA -

Ministar odbrane Crne Gore Boro Vučinić i kosovski ministar snaga bezbednosti Fehmi Mujota potpisali su danas u Podgorici Memorandum o razumevanju, ocenjujući da postoji volja za odličnim odnosima Podgorice i Prištine, iako ambasadori još nisu razmenjeni.

Vučinić je, nakon potpisivanja Memoranduma, kazao da nema opterećenja zbog toga što ambasadori još nisu razmenjeni.

"U suprotnom, potpisivanja Memoranduma ne bi bilo, što znači da ćemo saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u oblasti odbrane i dalje razvijati", rekao je Vučinić novinarima.

Vučinić je kazao da je razmena ambasadora pitanje koje će biti rešeno u dogledno vreme, a Mujota je istakao pozitivnu ulogu Crne Gore, pre svega zbog priznavanja nezavisnosti Kosova.

"Priznanje države nije bilo ni protiv koga, i siguran sam da će se odnosi jačati", kazao je Mujota.

Crna Gora je priznala jednostrano proglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine početkom oktobra 2008. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Odnosi Podgorice i Prištine dobri

Izvor: Šumadija Press, 04.Nov.2010, 12:25

U Podgorici je u srijedu boravio ministar snaga bezbjednosti Kosova Fehmi Mujota koji je sa svojim domaćinom crnogorskim ministrom odbrane Borom Vučinićem potpisao sporazum o saradnji.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.