OVK preti američkom ambasadoru!

Izvor: Mondo, 18.Jan.2018, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVK preti američkom ambasadoru!

Zamenik predsednika Udruženja bivših pripadnika OVK Nasim Haradinaj upozorio je američkog ambasadora u Prištini Grega Delavija da vodi računa o tome šta govori.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock ilustracija

Haradinaj je upozorio američkog ambasador da pazi šta govori posebno kada je reč o nekadašnjim komandantima OVK-a, koje je optužio za ratne zločine.

Povodom izjave Delavija da su neki od komandanata OVK počinili zločine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Haradinaj je rekao da je Delavi "gubitnik koji svojim izjavama krši sva pravila i odgovornosti koje ima jedan diplomata".

Strah na Kosovu zbog Suda za OVK

"Ako Delavi ima bilo kakav dokaz neka se pojavi kao svedok na sudu", rekao je Haradinaj.

OVK ne odustaje: Sve samo da sud ne počne rad

On kaže da Delavi poslanike u Skupštini samoproglašenog Kosova "postrojava kao da su njegovi vojnici u bazi Gvantanamo, dok u parlament ulazi kao u kućicu za pse".

"Oni koji su pokrenuli inicijativu za ukidanje Specijalnog suda primeniće i druge mere", zapretio je Haradinaj.

Američki ambasador poziva na mir na Kosovu!

On je naveo da druge diplomate "rade svoj posao" i ne ispoljavaju moć kao Delavi koji svojim stavovima "ne ogrožava odnose Kosova i SAD, već samo odnose Kosova s Delavijem".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priština, uvrede na račun američkog ambasadora

Izvor: RTS, 18.Jan.2018

Jedan od čelnika udruženja veterana OVK Nasim Haradinaj oštro se obrušio na američkog ambasadora u Prištini Grega Delavija, povodom upozorenja SAD u vezi sa Specijalnim sudom, nazvavši ga "čobaninom" i "pajacem". Uvrede su usledile pošto je Delavi upozorio lidere u Prištini da će snositi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.