Izvor: B92, 14.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPROSTAJNO PISMO MIODAGA KOVACA

Podgorica -- Podgoricki list "Glas Crnogorca" objavio je oprostajno pismo saveznog sekretara za rad, zdravstvo i socijalnu politiku Miodraga Kovaca, koji je u petak ujutru u Madridu izvrsio samoubistvo. "Ovo je najmanje sto mogu da uradim za rodbinu, moje prijatelje sirom Jugoslavije, za moj narod u Crnoj Gori, za pretke i potomke", stoji u oprostajnoj poruci Miodraga Kovaca. "Sin sam Crne Gore i svih srpskih zemalja i sin sam svih juznih Slovena - pravoslavac, iako ovo nije po kanonu vere >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << - trudio sam se da sve uradim za zajednicku drzavu do kraja", napisao je Kovac. On je dodao da su njegova nepaznja i slaba procena ljudi kojima je verovao, uradili da se nadje tamo gde nije mogao ni sanjati.

Sahrana Miodraga Kovaca u ponedeljak u Podgorici Komemorativni skup povodom smrti saveznog sekretara za rad, zdravstvo i socijalno staranje Miodraga Kovaca odrzan je u nedelju u Domu Vojske Jugoslavije u Podgorici u organizaciji Socijalisticke narodne partije, ciji je Kovac bio clan. Skupu su prisustvovali visoki funkcioneri Savezne vlade, Koalicije za Jugoslaviju, kao i brojni prijatelji i clanovi Kovaceve porodice. Miodrag Kovac ce biti sahranjen u ponedeljak u 15 sati, na podgorickom groblju Cepurci.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.