Izvor: B92, 26.Avg.1999, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS o hapsenju generala Talica

Povodom optuzbi visokih politicara iz RS da je OEBS, kao organizator beckog seminara o vojnoj saradnji, odigrao znacajnu ulogu u hapsenju Momira Talica, kao i ocena da je reputacija ove organizacije u tom entitetu ozbiljno narusena, za B292 govori zamenik zamenik portparola kancelarije OEBS-a u Sarajevu, Sanela Becirovic:

"Prije seminara OEBS je pozvao ucesnike seminara da sami izaberu svoje predstavnike na ovom skupu sto ce reci da OEBS nikome nije poslao osobnu pozivnicu da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ucestvuje, sto znaci da OEBS nikad nije pozvao generala talica da ucestvuje na ovom seminaru. Seminar je inace jedan rutinski dogadjaj i nije prvi takve vrste a general Talic je i prije ucestvaovao na slicnim seminarima. Sto se tice uloge OEBS-a mozemo reci da je za nas neserecan splet okolnosti sto se to desilo kako se desilo, ali mogu samo reci da mi podrzavamo rad Haskog tribunala OEBS u Republici Srpskoj nastavlja normalno da radi" rekla je zamenik portparola kancelarije OEBS-a u Sarajevu, Sanela Becirovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.