Izvor: Glas javnosti, 15.Maj.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O kvotama sledeće nedelje

BEOGRAD - Mada je do upisa na fakultete i u visoke škole ostalo nešto više od mesec dana, još uvek nisu usvojene konačne kvote za upis brucoša u narednu školsku godinu. Predlog već postoji, a nadležni se nadaju da će se na dnevnom redu vlade naći već sledećeg četvrtka. - Očekujem da će se o kvotama razmatrati na sledećoj sednici vlade. Međutim, kandidati su uglavnom mogli da se informišu o detaljima i preko fakulteta - kaže za Glas Neda Bokan, prorektor za nastavu na BU.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />Tako prema predlogu, za upis na osnovne akademske studije beogradskih fakulteta ove godine će biti mesta za ukupno 14.487 brucoša, odnosno za 8.962 o trošku budžeta i 5.685 samofinansirajućih.

Prema predlogu prvi upisni rok počeće 22. juna i trajaće tri dana. Prijemni ispiti prema rasporedu fakulteta biće održani 26, 27, 28. i 29. juna, a konačna rang-lista na fakultetu biće objavljena 4. jula, a dan kasnije konačna rang-lista za Univerzitet. Upis studenata počeće 6. jula 2009, a mora biti završen do 15. jula.

Prijem dokumenata za kandidate koji konkurišu na drugi i treći stepen studija počeće od 15. septembra, nakon isteka drugog upisnog roka za osnovne studije.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.