Novosti: Vučić s Putinom u Moskvi 15. septembra

Izvor: N1 televizija, 09.Avg.2018, 07:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosti: Vučić s Putinom u Moskvi 15. septembra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin sastaće se u Moskvi 15. septembra, pišu "Novosti".

Kako se navodi, centralna tema njihovog razgovora biće rešavanje kosovskog pitanja.

Pre ovog susreta, Vučić će se još jednom sastati u Briselu s predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, na rundi dijaloga na visokom nivou.

Prema Briselskom planu, taj sastanak bi trebalo da se održi u prvoj nedelji septembra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Tokom poslednjeg susreta srpskog i ruskog predsednika u Moskvi 8. maja, najavljeno je da će Rusija na aktivan način pratiti sadržaje razgovora Beograda i Prištine, a posebno uticaj međunarodnog faktora na to pitanje i da će pravovremeno reagovati.

Vučić je tada naglasio da je nemoguće dobiti bilo kakvo rešenje za KiM bez saglasnosti Rusije u Ujedinjenim nacijama.

Susret Vučića i Putina sledećeg meseca biće njihov 13. oficijalni sastanak i treći otkako je Vučić izabran za šefa države.

Kako je ranije najavljeno, dolazak Putina u Srbiju planira se u novembru.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.