Novosadski studenti najavili novi protest

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jul.2020, 10:42

Novosadski studenti najavili novi protest

Studenti Univerziteta u Novom Sadu organizovali su danas novi protest u kampusu univerziteta jer nadležni nisu ispunili njihove zahteve, saopštila je Omladinska studentska asocijacija (OSA).

Studenti su zahteve poslali institucijama u subotu, 4. jula, i dali su im rok da do danas, 7. jula, u 12 sati njihove zahteve prihvate.

Studenti traže da u studentskim domovima ostanu i tokom leta po redovnoj ceni i da svim studentima u domovima, bez obzira na državljanstvo, bude >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << obezbeđeno besplatno PCR testiranje i lečenje od kovida-19.

Takođe traže da zaraženima i onima u samoizolaciji bude omogućeno naknadno polaganje ispita, kao i da samofinansirajući studenti, zbog ekonomskih posledica epidemije, budu oslobođeni plaćanja školarine.

Svoje zahteve su uputili Rektoratu, Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje i Studentskom centru.

"S obzirom na to da se nadležni organi i institucije po tom pitanju još nisu zvanično oglasili", kako je navedeno u saopštenju OSA-e, studenti Novosadskog univerziteta organizuju danas od 10 do 12 sati, novi protest, kod fontane u dvorištu studentskog doma "Slobodan Bajić".

Deo studenata protestvovao je i juče.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Novosadski studenti za sutra najavili novi protest

Izvor: Danas, 07.Jul.2020

Studenti Univerziteta u Novom Sadu organizovaće sutra novi protest u kampusu univerziteta jer nadležni nisu ispunili njihove zahteve, saopštila je Omladinska studentska asocijacija (OSA).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.