Novobečejci čistili grad i okolinu

Izvor: RTS, 25.Jun.2019, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novobečejci čistili grad i okolinu

Počela je "Nedelja za čistiju Vojvodinu", koja je i priprema za primenu Deklaracije o zaštiti životne sredine, koja predviđa da se do kraja sledeće godine zabrani korišćenje plastičnih kesa i proizvoda za jednokratnu upotrebu.
Trajno opredeljenje AP Vojvodine je da se eleminišu ozbiljne štete koje na ekosistemima koje nastaju bacanjem proizvoda od plastike.

Akcija je danas sprovedena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u opštini Novi Bečej, gde su zaposleni radnici u lokalnoj samoupravi čistili delove grada, zajedno sa predsednikom opštine.
"Zahvaljujući našem komunalnom preduzeću naš grad jest čist, ali okolina nije", ističe Saša Maksimović, predsednik Opštine Novi Bečej, "rešili smo da im pomognemo i da se priključimo radi boljeg i lepšeg života i mi."

U akciju je uključeno i javno preduzeće Komunalac iz Novog Bečeja.
Danas je skupljeno više od stotinu pedest džakova smeća, ističe Sofija Blažin, pejzažni arhitekta:
"Nismo završili, akcija još traje. Smeće sakupljamo iz ulica i kamionima odvozimo na regionalnu deponiju."
Budžetska kasa, srećom, nije prazna, kaže Zora Stanisavljev, načelnica za finansije Opštine Novi Bečej:
"Otpada je malo, ali zato para ima dosta, tako trudimo se da da vodimo računa o tome da budemo štedljivi i da izmirimo sve obaveze na vreme."
Glavni cilj ove akcije je podizanje svesti o značaju zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.