Novi slučajevi minsterioznog virusa

Izvor: B92, 18.Jan.2020, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi slučajevi minsterioznog virusa

Kineske zdravstvene vlasti saopštile su u subotu da su otkrile još četiri slučaja upale pluća izazvane novim sojem koronavirusa u gradu Vuhanu.

To je izazvalo zabrinutost da bi se bolest mogla širiti i dalje.

Četiri osobe kojima je dijagnostikovana ta upale pluća u stabilnom su stanju, saopštila je zdravstvena komisija grada i to dan pošto je potvrdila smrt drugog pacijenta.

Poznato je da je oko 50 ljudi zaraženo i to osobe koje su putovale u Vuhan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili žive u njemu, prenosi Rojters.

Svetska zdravstvena organizacija upozorava da je moguće širenje epidemije, s obzirom na to da brojni Kinezi planiraju putovanja u inostranstvo iduće nedelje zbog mesečevih novogodišnjih praznika.

Tajland je ove nedelje prijavio dva slučaja koronavirusa kod kineskih putnika iz Vuhana, dok je Japan potvrdio jedan slučaj.

Koronavirusi su velika porodica virusa koji mogu izazvati infekcije u rasponu od obične prehlade do SARS-a.

Vlasti u Singapuru, Južnoj Koreji, Tajvanu i na Tajlandu pojačale su nadgledanje putnika iz Vuhana na aerodromima, a iste mere najavljuju i Indonezija, Malezija i Filipini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.