Novi saziv Sabora Islamske zajednice

Izvor: RTS, 08.Dec.2012, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi saziv Sabora Islamske zajednice

Nakon izveštaja Centralne izborne komisije o sprovođenju izbora u Islamskoj zajednici, konstituisan je novi saziv Sabora te zajednice u Srbiji. Za predsednika Sabora izabran je Enes Svraka, glavni imam iz Priboja.

Novi saziv Sabora Islamske zajednice u Srbiji konstituisan je posle podnošenja izveštaja Centralne izborne komisije o sprovođenju izbora u Islamskoj zajednici, saopštava informativna služba te zajednice.

Za predsednika je izabran Enes Svraka, glavni imam >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz Priboja, a novi potpredsednici su Mehmet Sahiti iz Preševa, Smajo Serhatlić iz Beograda i Ruždija Radončić iz Gusinja, prenosu Fonet.

Za sekretara Sabora izabran je diplomirani pravnik Omer Đondić iz Tutina.

Sve odluke Sabora donete su jednoglasno, kažu u informativnoj službi Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Glavni muftija Muamer Zukorlić ocenio je da je efikasno sprovođenje izbornog postupka, kao i izbor rukovodstva Sabora potvrdilo kvalitet, zrelost i stabilnost Islamske zajednice.

Prema njegovim rečima, posle odbrane Islamske zajednice "nastupiće period stabilizacije u kome će obaveza predvodnika biti rad na kvalitetu".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.