Novi protest zbog visokih cena grejanja

Izvor: Radio 021, 14.Jul.2015, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi protest zbog visokih cena grejanja

Građani Niša koji traže od gradske toplane da snizi cene grejanja, sinoć su ponovo protestovali, prvo okupljanjem ispred toplane gde su predali protestno pismo menadžmentu tog javnog preduzeća, a zatim i protestnom šetnjom uz pištalje i povike do Gradske kuće.

"Podneli smo zahteve koje smo podneli i marta meseca, na koje nismo dobili adekvatne odgovore. Osnovni naš zahtev je da cene grejanja budu 10 odsto niže u odnosu na cene koje su važile u vreme kada su smanjene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << plate i penzije", rekao je Đokica Jovanović, jedan od članova udruženja skupština stanara Niša.

Osim smanjenja cena nezadovoljni korisnici daljinskog grejanja u Nišu traže i smenu kompletnog menadžmenta JKP "Gradska toplana Niš". Protestno pismo stanari su uputili i na adresu gradonačelnika Niša Zorana Perišića tražeći da im pomogne u ostvarenju građanskih prava.

U Nišu je do sada preko 400 skupština stanara podnelo zahteve toplani u kojima traže raskid ugovora o grejanju smatrajući da je ono nerealno skupo i da plate građana ne mogu to da izdrže. Toplana do sada nije prihvatila nijedan takav zahtev.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Nišlije nezadovoljne cenom grejanja

Izvor: RTS, 14.Jul.2015

. Na poziv Udruženja predsednika Skupština stanara više stotina građana Niša okupilo se ispred gradske Toplane kako bi predali zahtev za smanjenjem cene grejanja. Isti zahtev Nišlije su uputile i rukovodstvu grada.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.