Novi deo bolnice dočekao prve pacijente

Izvor: RTS, 12.Jun.2015, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi deo bolnice dočekao prve pacijente

Već prvog radnog dana, čekaonice i dvadeset novih ambulanti u požarevačkoj bolnici pune su pacijenata čija su očekivanja nakon 16 godina od početka gradnje nove bolnice, konačno ispunjena.
Svi pacijenti se slažu da je čisto, lepo i uredno. Veruju da će ovo doneti manje redove, manje čekanja i bolju uslugu.

Veći elan dobilo je i medicinsko osoblje koji će sada u novih 2.200 kvadrata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << imati kvalitetnije uslove za rad.

Dr Bojan Radovanović smatra da su nove radne prostorije veliko osveženje za njegovu tridesetpetogodišnju karijeru. "Prvi put u ovako stvarno novim uslovima i lep je osećaj."
"Sviđa nam se što je novo, ali nam treba vremena da se organizujemo i da se naviknemo na novi prostor", kaže Dr Sonja Džaković iz prijemno-urgentne službe.
U novom polikliničkom delu smeštene su hirurgija, ginekologija i akušerstvo, ambulanta anestezije i prijemno-urgentna služba sa svim ambulantama.
Nekada je za prijem pacijenata ih kola hitne pomoći u prijemno-urgentnu službu bilo neophodno nekoliko minuta. Sada, sa novom zgradom, dovoljno je desetak sekundi, što može pacijentima i život da spasi.

Novi deo bolnice unaprediće i usluge u staroj zgradi, pa će kardiološki bolesnici koji su se do sada peli na prvi sprat, dobiti pristupačnije ambulante i bolje uslove u čekaonici.
Dr Srećko Bosić smatra da su se dosadašnji uslovi u kardiološkim ambulantama odražavali na sliku o bolnici i na stanje pacijenata za vreme pregleda i čekanja. "Sada ćemo da dobijemo komotan prostor, velike ambulante. Tako će interna medicina kod nas da bude potpuna, sa sa svim standardima koje zaslužuje."
Sređivanje i opremanje novog dela požarevacčke bolnice finansirano je iz IPA fondova Evropske unije sa 1.200.000 evra i budžeta grada Požarevca sa 65 miliona dinara.
rts.pozarevac@rts.rs
+381 12 211 466

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.