Izvor: S media, 15.Nov.2012, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad bez vode

Novi Sad i prigradska naselja jutros su ostali bez vode za piće i tako će biti do kasnih večernjih sati zbog, kako je ranije najavilo Javno-kmunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija", obimnih radova koji se obavljaju tokom dana radi poboljšanja sistema snabdevanja.

Radovi u Pogonu za preradu i distribuciju vode zahtevaju isključivanje električne energije u "fabrici vode", pa zbog toga bez nje ostaju ceo grad i prigradska naselja od jutros oko osam sati do, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kako se procenjuje, kasnih večernjih časova.

Danas će u sistemu biti pet puta manja količina vode od uobičajene, pa je moguće je da će je biti u nekim objektima na nižim spratovima pojedinih zgrada, ali vrlo slabog pritiska.

Cisterne s pitkom vodom su postavljene ispred Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine, dečje bolnice, porodilišta, Klinike za dijalizu na Bulevaru Slobodana Jovanovića i na drugim mestima u gradu i prigradskim naseljima.

Dve cisterne će tokom dana kružiti radi zamene onih iz kojih voda bude potrošena.

Stabilizacija u večernjim satima

Zbog radova na "Fabrici vode" u Domu zdravlja Novi Sad primaju se samo hitni slučajevi, a svi zakazani pregledi biće obavljeni u subotu.

Pedijatri i stomatolozi 24 sata dežuraju u objektu Rumenačka, u istoimenoj ulici, saopštio je Dom zdravlja Novi Sad.

Stabilizovanje sistema snabdevanja vodom očekuje se u večernjim satima, postepeno od 19 sati, počevši od bačke strane grada i prigradskih naselja na njoj.

Oko ponoći bi trebalo da bude stabilizovano snabdevanje i u višim delovima sremske strane grada i u naseljima, navode u novosadskom "Vodovodu".

(S media, agencije)

Foto: guliver/thinkstock

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.