Novi Dom zdravlja u Kaluđerici

Izvor: Glas javnosti, 17.Feb.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Dom zdravlja u Kaluđerici

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić posetili su novoizgrađeni ogranak Doma zdravlja "Milivoje Stojković" u Kaluđerici. Poseti su prisustvovali i predsednik opštine Grocka Milan Janković, gradski sekretar za zdravstvo Zoran Blagojević i direktor Agencije za investicije Marko Blagojević.

- Ova gradska vlast se trudi da sredstva kojima raspolaže najpravednije rasporedi na sve delove Beograda. Posebno sam srećan kada u nekoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << od rubnih opština uradimo nešto da se i ovde ljudi osećaju kao pravi Beograđani. Dosta smo u protekle dve i po godine uradili za Grocku, a posebno Kaluđericu, koja je dobila novu osnovnu školu i obdanište, a sada i novu zdravstvenu stanicu. Sledeći dom zdravlja treba da izgradimo u Surčinu, upravo se završava projektna dokumentacija i očekujem da radovi počnu tokom ove godine. U skladu sa potrebama učinićemo ono što možemo da Beograđani dobiju osnovne stvari, a to su dobro stanje u školama, obdaništima i domovima zdravlja - rekao je Đilas.

Aleksandar Antić je istakao da je ovaj dom zdravlja završen šest meseci pre roka i dokaz je politike ravnomernog razvoja Beograda koju sprovodi ova gradska vlast.

Dvospratna zdravstvena stanica na 2.180 kvadratnih metara ima službe za zdravstvenu zaštitu predškolske i školske dece i zdravstvenu zaštitu odraslih i žena, hitnu medicinsku pomoć, polivalentnu patronažnu službu, laboratorijsku i stomatološku službu, rendgen, ultrazvučnu dijagnostiku i apoteku. Objekat je opremljen elektroenergetskim, telekomunikacionim, termotehničkim i instalacijama vodovoda i kanalizacije, a toplotnom energijom snabdeva se iz sopstvene kotlarnice na lož-ulje sa ukopanim rezervoarom. U okviru parcele nalaze se rampa za hendikepirana lica, protivpožarna saobraćajnica, parkinzi i ozelenjene površine.

Zoran Blagojević je najavio da će ove godine biti opremljen i operacioni blok KBC "Zemun", a završava se i urgentni prijem KBC "Zvezdara".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.