Novak Đoković u Kini kao kod kuće

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Okt.2015, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak Đoković u Kini kao kod kuće

PEKING - Najbolji svjetski teniser Novak Đoković kaže da se u Kini osjeća se kao kod kuće i da je zbog toga tako uspješan na turniru u Pekingu.

Nole u prijestonici Kine do sada nijednom nije izgubio, ostvario je 24 pobjede i osvojio pet pehara - 2009, 2010, 2012, 2013. i 2014. godine.

"Navijači u Kini me veoma poštuju i to je jedan od razloga zašto se uvek vraćam. Ljudi me ovde čekaju ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << hotela, to mi se ne događa nigde drugo. Jedva čekam da zaigram pred kineskim navijačima", rekao je Đoković uoči nastupa na turniru u Pekingu, koji počinje u ponedjeljak.

Poslije poraza na startnom turniru u Dohi, srpski teniser je ove sezone na svakom sljedećem turniru igrao barem u finalu - osvojio je tri grend slem titule i četiri mastersa.

"Ovo je najbolja sezona u mojoj karijeri, ne žalim ni za čime, kompletniji sam kao igrač i kao osoba. Moja osnovna inspiracija jeste strast prema sportu. Volim da se vraćam na teren i udaram lopticu, to me ispunjava", kaže Đoković i dodaje: "Ne volim da govorim o tome koje su moje granice, pokušavam da ostanem u sadašnjem trenutku i da maštam."

Novak je oduševio navijače u Pekingu na humanitarnom događaju koji je održan pred sam početak turnira u tom gradu. Đoković je odigrao egzibicioni susret sa kineskom teniserkom Đie Ženg pred oko 1.500 navijača, a potom je ukrstio snage sa najmlađim teniserima, koje je oduševio ne samo svojom igrom, već i neposrednošću.

Kao ambasador UNICEF-a, Đoković redovno podržava slične humanitarne aktivnosti širom svijeta, pred brojne turnire. Srpski teniser je ranije bio akter sličnih egzibicija, pošto je 2012. godine za rivalku imao Li Na, a prošle godine je prisustvovao školi mladih kineskih teniskih nada.

Novak će u Pekingu igrati i u singlu i u dublu. Na startu u singlu očekuje ga susret sa jednim od kvalifikanata, a u dublu će mu partner biti najmlađi brat Đorđe. Njihovi protivnici u prvom kolu biće Mao-Ksin Gong iz Kine i Novozelanđanin Majkl Venus.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.