Nova fabrika u Beočinu

Izvor: RTS, 10.Apr.2012, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova fabrika u Beočinu

U Beočinu otvoren pogon za proizvodnju precizne mehanike kompanije "Mars". U fabrici radi 150 radnika, a u naredne tri godine zaposliće se još 200 radnika. Vlada Vojvodine subvencionisaće nova radna mesta sa po 130.000 dinara.

Pogon za proizvodnju precizne mehanike kompanije "Mars", u kome će se proizvoditi delovi za mobilne telefone, medicinska oprema i oprema za vojnu industriju, otvoren je u "Biznis parku" u Beočinu.

Proizvodi su namenjeni izvozu, a reč je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o prvom pogonu koji je otvoren u Biznis parku kompanije "Lafarž" u kojem je za sada infrastrukturno opremljeno 30 hektara.

Vlada Vojvodine obezbedila je subvencije za nova radna mesta, a ugovor o tome potpisali su pokrajinski premijer Bojan Pajtić i vlasnik "Marsa" Milan Radić.

U Vojvodinu je u prethodnom periodu stignlo 230 stranih kompanija, podsetio je predsednik Vlade dr Bojan Pajtić i naglasio da, s obzirom da je Srbija stekla status kandidata za EU, a Vojvodina status četvrte regije u Evropi po efektivnosti stranih ulaganja, u naredne četiri godine, Vlada Vojvodine ima za cilj da udvostruči broj stranih investicija.

Prema Pajtićevim rečima, ova kompanija je veoma važna, kako zbog toga što već sada, u startu zapošljava 154 ljudi, tako i zbog toga što će za tri meseca biti zaposleno više od 200 ljudi, a za tri godine, biće preko 350 zaposlenih ljudi.

Potenciran je dolazak ove kompanije kod nas i zbog toga što se radi o proizvodnji visokih tehnologija, ali i jer je 99 odsto proizvoda namenjeno izvozu u najrazvijenije zemlje Evrope, što značajno poboljšava naš spoljntorgovinski bilans, istakao je Pajtić.

Pokrajinski sekretar za rad Miroslav Vasin je rekao da će Vlada Vojvodine, sa subvencijama od 130.000 dinara po radniku, pomoći dodatno zapošljavanje još 50 radnika u sledeća dva meseca.

"Vlada Vojvodine zainteresovana je da finansira svako novo radno mesto subvencijom, koja predstavlja najracionalniji način da se otvore radna mesta u Srbiji", rekao je Vasin.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.