Niki Hejli strahuje

Izvor: B92, 06.Feb.2024, 09:22

Niki Hejli strahuje

Američka kandidatkinja za predsedničku nominaciju Republikanske stranke Niki Hejli podnela je zahtev za zaštitu Tajne službe.

Zahtev je predala zbog pretnji sa kojima se suočava, potvrdio je portparol njene kampanje za CNN.

Prema tvrdnjama njenog tima, Hejli su upućene pretnje jer je jedini preostali kandidat koji se takmiči sa bivšim predsednikom Donaldom Trampom za nominaciju Republikanske stranke.

Specijalci SWAT, jedinice u okviru američkih policijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snaga, obučene da se nose sa posebno opasnim situacijama kao što su uzimanje talaca i neredi, bili su dva puta pozvani u kuću Niki Hejli u Južnoj Karolini poslednjih meseci, a jedan od incidenata se dogodio dok su njeni roditelji bili tamo, navodi CNN.

"Deo trke za predsednika je da ćete se suočiti sa pretnjama. To me neće odvratiti. Kada radiš nešto ovako, dobijaš pretnje. To je realnost i to je u redu", rekla je Hejli.

Tajna služba pruža zaštitu odrđeneim ličnostima tek nakon što je ovlasti sekretar za unutrašnju bezbednost, koji se konsultuje sa savetodavnim komitetom Kongresa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Niki Hejli tražila zaštitu Tajne službe

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2024

VAŠINGTON - Jedan od mogućih kandidata Republikanske stranke na predsjedničkim izborima u SAD Niki Hejli zatražila je zaštitu Tajne službe, saopštio je danas njen izborni štab.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.