Nestao helikopter

Izvor: B92, 02.Jan.2024, 12:50

Nestao helikopter

Helikopter sa troje ljudi nestao je tokom leta za Iljabelu na severnoj obali Sao Paula, a među njima su i majka i ćerka.

Ovo su potvrdili članovi porodice za brazilske medije u ponedeljak 1. januara.

Rođaci su takođe dodali da ostatak porodice nije znao za ovaj put.

Pored njih dve, nestao je i pilot helikoptera, inače prijatelj majke i ćerke. Helikopter je model robson 44, registracionog broja PRHDB, sivo-crne boje.

Silvija Santos je rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su njena sestra i sestričina bile u letelici na poziv prijatelja sa kojim se nisu čule duže od 15 godina, koji je identifikovan kao Rafael.

One su u poslednjem trenutku otkazale doček Nove godine u krugu porodice.

"Razgovarala sam sa sestrom u nedelju oko podneva, trebalo je da dočeka Novu godinu sa mnom i odjednom je to otkazala. Rekla je da neće ići, da ja treba da idem, da je dogovorila još jedno putovanje, ali me nije obavestila da ide u Iljabelu", rekla je Silvija.

Prema pisanju medija, jedan od putnika je Letisija Ajumi Rodževiks Sakumoto (20). Ona je navodno snimila oblačno vreme i poslala ga dečku. Na fotografijama se vidi pilot i putnik Rafael Tores.

Na snimku se vidi puno magle tokom leta, što je vidljivost činilo lošom. Prema rečima porodice, to je bilo poslednji put da se Letisija oglasila.

Prema medijima, druga putnica je Lusijana Rodževiks (45).

Helikopter je poleteo sa aerodromaKampo de Marte u Sao Paulu posle podne 31. decembra, ali je izgubio kontakt sa tornjem u 15.10 sati.

U ponedeljak je počela potraga za njim.

Prve istrage ukazuju na mogućnost da se helikopter nalazi negde između Sera do Mara, koji je gust šumski region bioma Atlantske šume, i Karagvatatube, grada koji se nalazi u blizini arhipelaga Iljabela.

Za sada se ne zna ni sudbina putnika, niti lokacija letelice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.