Nema razloga za slavlje

Izvor: RTS, 01.Jan.2012, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema razloga za slavlje

Ne treba se preterano radovati zbog odlaska Amerikanaca iz Iraka, jer je situacija i dalje opasna, upozorio premijer Iraka Nuri al-Maliki.

Irački premijer Nuri al-Maliki zauzeo se za jedinstvo zemlje i veću političku stabilnost zarad bezbednosti u Iraku posle odlaska američkih trupa.

Al-Maliki je u televizijskom obraćanju upozorio da se ne treba "preterano radovati" zbog odlaska Amerikanaca i ukazao da je bezbednosna situacija i dalje opasna.

Premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je pozvao sve Iračane da se ujedine u interesu države i naglasio da je Iraku potrebna stabilnost zbog bezbednosti i obnove zemlje.

U Iraku je izbila politička kriza pošto je vlada izdala nalog za hapšenje istaknutih sunitskih političara, što je ponovo izazvalo bojazan da bi verske napetosti mogle da podele zemlju i uvedu je u građanski rat između sunita i šiita.

Al-Maliki pokušava da smeni i zamenika premijera, koji je sunit, zbog čega raste strah u toj verskoj zajednici da će opet biti marginalizovana u vlasti. Američka vojska je 18. decembra završila borbeni angažman u Iraku.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.