Nema povratka

Izvor: B92, 27.Jun.2022, 18:51

"Nema povratka"

Nemački kancelar Olaf Šolc poručio je sa samita G7 da neće biti povratka u vreme pre napada Rusije na Ukrajinu koji je doveo do dugoročnih promena.

"Kada se situacija promeni, moramo i mi da se promenimo", ukazao je Šolc u izjavi jednoj nemačkoj televiziji na kraju drugog dana samita G7 koji se održava u Bavarskim Alpima, prenosi Rojters.

Šolc, koji je domaćin ovogodišnjeg skupa, rekao je da su lideri G7 danas vodili konstruktivne razgovore sa predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gostujućih zemalja - Indije, Indonezije, Senegala, Južne Afrike i Argentine - koje je nazvao "demokratijama budućnosti".

"Dobro je, važno i neophodno da razgovaramo jedni sa drugima. Slušanjem se uspostavlja međusobno razumevanje i tako se olakšava naš posao", rekao je on.

Pročitajte još:

Lideri G7 žele da ograniče cenu ruske nafte

Lideri G7 najavili zabranu uvoza ruskog zlata

G7 samit: Šta velika sedmorka radi povodom Ukrajine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šolc: Nema povratka na stanje prije ruskog napada

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jun.2022

GARMIŠ-PARTENKIRHEN - Njemački kancelar Olaf Šolc poručio je danas sa samita Grupe sedam najbogatijih demokratija (G7) da neće biti povratka u vrijeme prije napada Rusije na Ukrajinu koji je doveo do dugoročnih promjena u međunarodnim odnosima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.