Nedeljković: Tužiću Vladu Srbije

Izvor: B92, 29.Okt.2013, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedeljković: Tužiću Vladu Srbije

Kosovska Mitrovica -- Smenjeni načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković odbacio je sve navode koje je kao obrazloženje dobio o smeni i najavio tužbu protiv Vlade

Rešenje kojim je smenjen Nedeljković potpisao je premijer Ivica Dačić .

Nedeljković je jedan od državnih funkcionera na Kosovu koji su se mimo stava Vlade Srbije protivili izlasku Srba na kosovske lokalne izbore 3. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novembra, pa ga je vlada razrešila dužnosti.

"Više je nego jasno šta je pozadina, a ja kao dugogodišnji Vladin službenik ne mogu da radim mimo zakona", rekao je Nedeljković za agenciju Beta i najavio tužbu u kojoj će tražiti sve što mu po zakonu pripada.

Smenjeni načelnik je ocenio da je sramno obrazloženje u kome piše da "nije sprovodio odluke Vlade Srbije o implementaciji Briselskog sporazuma u vezi sa lokalnim izborima zakazanim za 3. novembar", i dodao da "načelnik Okruga nije tu da vodi politiku da li treba ili ne izaći na izbore".

"Njegove (načelnikove) ingerencije su drugačije i sve što stoji u zakonu i uredbama Vlade Republike Srbije ja sam, kao načelnik Okruga ispunio", rekao je Nedeljković i dodao da će dokazati da je resornom ministru u Vladi Srbije redovno slao zapisnike i obaveštavao ga o sednicama koje je održavao u Okrugu.

Nedeljković je za šefa Okruga izabran kao funkcioner Demokratske stranke, ali je napustio tu stranku jer je podržala izlazak Srba na kosovske izbore.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Smenjeni načelnik okruga će tužiti Vladu Srbije

Izvor: Mondo, 29.Okt.2013

Smenjeni načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković odbacio je sve navode iz obrazloženja o smeni koje..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.