Neće biti povučene tužbe za genocid

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jul.2011, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neće biti povučene tužbe za genocid

Politički analitičar Žarko Puhovski smatra da tužbe za genocid između Hrvatske i Srbije neće biti povučene, jer ne postoje političke snage da se to učini.

Puhovski je na okruglom stolu "Saradnja u regionu, uslov za EU" rekao da političke elite ne smeju da donesu odluku o povlačenju tužbi i naglasio da to ni izdaleka nije gotovo, iako nijedna tužba nema šanse za uspeh.

Puhovski smatra da Hrvatska neće dobiti tužbu za genocid protiv Srbije za zločine u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Škabrnji i Vukovaru, dok srpska tužba takođe nema šanse za uspeh jer zavisi od hrvatske.

On je naveo da leve snage u dve zemlje nemaju hrabrost da povuku tužbe, jer bi mogle da budu optužene za izdaju, tako da bi tužbe mogle da budu povučene samo u slučaju da u Srbiji pobijede reformisani radikali, a u Hrvatskoj istovremeno reformisani HDZ.

Puhovski je istakao da se u Hrvatskoj u javnosti stvara atmosfera da se "samo hrvatski branitelji hapse", dok zvanični podaci pokazuju da je 96,25 odsto krivičnih prijava podneto protiv "druge strane" a samo 3,75 odsto protiv "branitelja".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.