Ne želimo paralelna društva: Ne može hidžab u školi?

Izvor: B92, 04.Apr.2018, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne želimo paralelna društva": Ne može hidžab u školi?

Nova Vlada Austrije planira da zabrani devojčicama u osnovnim školama i vrtićima nošenje muslimanske marame – hidžaba.

Vlada kancelara Sebastijana Kurca, koju čine njegova stranka desnog centra i nacionalistička Slobodarska partija Austrije (FPO), nada se da će do leta završiti predlog "zakona o zaštiti deteta", navela je agencija APA.

Vicekancelar i lider FPO Hajnc-Kristijan Štrahe rekao je da "ne žele paralelna društva".

Za sada nije jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koliko dece bi moglo da bude obuhvaćemo zabranom.

Ministar prosvete Austrije Hajnc Fasman nazvao je novu meru "simboličnim činom" i dodao da je Austrija sekularna zemlja.

I Kurcova Austrijska narodna partija (OVP) i Štraheova FPO, njen novi partner u vladi, govorili su o potrebi obračuna s radikalnim islamom.

Prethodna koaliciona Vlada, koju su činili OVP i socijaldemokrate, zabranila je prošle godine nošenje burki u sudovima, školama i na drugim "javnim mestima", dok je policajcima, sudijama i tužiocima zabranila da nose i maramu na glavi - hidžab, što sadašnja vlada želi da proširi na devojčice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.