Ne želim da razgovaram sa Putinom

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 10:49

"Ne želim da razgovaram sa Putinom"

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok odbacila je pozive na razgovore sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o okončanju sukoba u Ukrajini.

"Čujemo glasove koji govore: Pregovarajte sa Putinom. Ali Putin se ponaša kao da očigledno ne želi da pregovara za mir", rekla je Berbok.

"On stalno govori o svojim "osvajanjima' ", rekla je nemačka ministarka u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku.

"Rusija, stalna članica Saveta, želi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se suverena država odrekne svog prava na postojanje. Gde bismo bili da je ovaj princip prevagnuo", upitala je Berbok publiku.

"Ko bi od nas bio sledeći koga bi napao nemilosrdni sused? Ako bismo popustili, to bi bio kraj Povelje Ujedinjenih nacija", rekla je ona. "Stoga, nećemo prekinuti našu podršku Ukrajini, ni sada ni sutra."

Njeni komentari su se odnosili na nedavno potpisani nemačko-ukrajinski sporazum o bezbednosti, koji "nudi pouzdanu, dugoročnu podršku Ukrajini".

Stojimo uz Ukrajinu", rekao je Berbok.

Danas se navršava druga godišnjica od početka ruske invazije na Ukrajinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.