Ne možemo da kukamo kao Kalimero

Izvor: Vesti-online.com, 19.Nov.2012, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne možemo da kukamo kao Kalimero"

Premijer Srbije Ivica Dačić upozorio je danas da Srbija zbog oslobađajuće presude Haškog tribunala hrvatskim generalima ne sme da "potone u samoizolacionizam i kolektivnu paranoju".

Ne možemo da pucamo sebi u glavu i kukamo zbog nepravde: Ivica Dačić  

- Ne možemo sada da pucamo sebi u glavu, ne možemo da kukamo ni kao Kalimero zato što je međunarodna zajednica >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nepravedna. Da je Srbija jaka nikad se ovo ne bi desilo - rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Skupštini Vojvodine u Novom Sadu.

Dačić je rekao da je Haški tribunal oslobađajućom presudom hrvatskim generalima Antu Gotovini i Mladenu Markaču optuženim za ratne zločine u akciji "Oluja" 1995. vratio Balkan u 90 godine prošlog veka.

- Kakav je to proces pomirenja, ako su neke žrtve bezvredne. Ovim su obezvređene sve žrtve iz akcije "'Oluja" - rekao je premijer Srbije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.