Našenel interest: Bajden laže

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 00:56

Našenel interest: Bajden laže

Bajden je tvrdio da se bavio mnogim poslovima, da je bio vozač kamiona na duge relacije, profesor prava, spasilac kao i da je radio za drvnu kompaniju u Ajdahu.

Prošle godine, Džo Bajden je izneo tvrdnju da je "odgajan u sinagogama", iako su prethodne tvrdnje sugerisale da je redovno posećivao afroameričku crkvu; dok je takođe tvrdio da je odrastao u portorikanskoj zajednici.

"Moglo bi se reći, odrastao sam u sinagogama svoje države. Mislite da se šalim, ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šalim se", rekao je Bajden grupi rabina tokom poziva uoči Roš Hašane, jevrejskog praznika Nove godine, izveštavao je Foks njuz.

To nije bio prvi put da američki predsednik, koji sebe opisuje kao kao pobožnog katolika, tvrdi da ima duboke korene u jevrejskoj zajednici.

"Verovatno sam išao na šul više nego mnogi od vas“, rekao je Bajden prošle godine tokom govora povodom Roš Hašane. "Svi mislite da se šalim... Ne, ne šalim se."

Međutim, te izjave su u suprotnosti sa tvrdnjama Bajdena da je pohađao crnačku crkvu kao tinejdžer, iako su dugogodišnji vernici insistirali da ga nikada nisu tamo videli.

"Hajde da se odmorimo. Možda sam katolik, ali sam išao na misu u 7:30 svakog jutra u srednjoj školi, a zatim na koledžu pre nego što sam otišao u afroameričku crkvu", rekao je Bajden drugom prilikom . I tada je naglasio "Ne šalim se."

On je takođe izneo sumnjive tvrdnje da ima veze sa poljskom, italijanskom i portorikanskom zajednicom u svom rodnom Delaveru, državi za koju Bajden tvrdi da mora biti najraznovrsnija u državi iako je druga najmanja.

Vašington post je čak opisao Bajdena da veruje da je "Grk kao Posejdon", dok je Njujork post takođe sugerisao: "On je politički ekvivalent Zeliga, poznatog lika Vudija Alena koji menja oblik i koji se transfiše u bilo koju etničku grupu pored koje se nađe."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.