Naredio sam, obelodanite sve tajne dokumente

Izvor: B92, 07.Okt.2020, 07:08

"Naredio sam, obelodanite sve tajne dokumente"

Vašington -- Američki predsednik objavio da je dao naredbu da se skine oznaka tajnosti sa svih dokumenata o navodnom ruskom mešanju u prethodne američke izbore.

Donalda Trampa inače, od kako je izabran 2016, terete da je na tu poziciju došao zahvaljujući mešanju Rusije u američke predsedničke izore, zbog čega je pokrenuta ozbilja istraga, alo koja do sada dije donela značajnije zaključke. Vrlo brzo će sledeći predsednički izbori a ista tema opet je na stolu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Nedavno su američki mediji objavili izveštaj po kom se na celu aferu, nazvanu "Rusijagejt", baca novo svetlo, jer je u tom izveštaju navedeno da je sve pokrenuto iz "kuhinje" tadašnje Trampove protivkandidatkinje Hilari Klinton kako bi se pažnja javnosti skrenula sa njene afere sa mejlovima.

Američki predsednik je na svom Tviter nalogu u utorak uveče objavio da je naredio da se skine oznaka tajnosti sa svih dokumenata o ruskom mešanju u predsedničke izbore ali i skandala sa imejlovima Hilari Klinton.

"U potpunosti sam ovlastio totalnu deklasifikaciju bilo kojih i svih dokumenata o najvećem kriminalu u američkoj istoriji - ruskom mešanju. Takođe, i o skandalu s mejlovima Hilari Klinton", napisao je Tramp.

Inače, američko ministarstvo za unutrašnju bezbednost podiglo je na viši stepen uzbunu zbog spoljnih pretnji po bezbednost predstojećih američkih predsedničkih izbora.

Iz ministarstva je potvrđeno da su i druge američke bezbednosne agencije potvrdile zabrinutost, naročito povodom mogućeg ruskog uplitanja u predstojeće predsedničke izbore.

"Rusija se tretira kao mogući primarni faktor spoljnog uplitanja i izvor štetnih dezinformacija", navodi se između ostalog u opširnom dokumentu ministarstva, preneo je Rojters.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DAO DOZVOLU DA SE SVE OBELODANI: Tramp odobrio da se skine veo tajne sa dokumenata koji se tiču njegove veze sa Rusijom

Izvor: Kurir, 07.Okt.2020

Američki predsednik Donald Tramp odobrio je da se obelodane sva dokumenta koja se odnose na navodno mešanje Rusije u američke izbore, kao i skandal sa mejlovima bivše državne sekretarke Hilari Klinton.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.